Van 2 tot 22 jaar

Sinds dit jaar is er plek voor de hele jonge studenten: er is een democratische peutergroep opgericht (zie hieronder). Ook voor de oudere studenten wordt het mogelijk om gebruik te maken van De Ruimte: na de zomer start Fase 4, voor studenten van 16 tot 23 jaar.Fase 4

Start je eigen bedrijf! Organiseer je wereldreis! Schrijf een boek! 
Heb je een droom, een goed plan, barst je van de motivatie, beschik je over zelfdiscipline en zoek je een stimulerende omgeving om je idee tot leven brengen? Gun jezelf De Ruimte! In het schooljaar 2016-2017 start democratische school De Ruimte met Fase 4. Dit is een traject waarin studenten in 1 jaar hun doel gaan bereiken. 

Een enthousiaste groep studenten gaat aan de slag met hun plannen. Brainstormen, prototypes maken, presentaties vormgeven en daarna de grote stap: het pitchen van je idee.
Is jouw idee een nieuw product of dienst? Dan pitch je het aan potentiele investeerders.
Heb je plannen voor een wereldreis? Dan presenteer je jouw reisplan bijvoorbeeld aan je ouders.
Heb je een briljant basisidee voor een boek? Dan geef je die uitgever geen kans te ontsnappen.
Ben je een talentvol muzikant? Dan werk je aan een eigenstudio-opname die je op een bijzondere manier presenteert aan een platenmaatschappij, een organisator van een festival of de chef-dirigent van het orkest waarin je graag wilt spelen.
Ben je een app-ontwerper? Maak een flitsende presentatie van je talent en bedenk een viral om je talent te verkopen.
Studenten geven elkaar feedback, worden gesteund door ervaren begeleiders en bouwen aan hun product of dienst. Ze werken aan het in de markt zetten van hun idee of zichzelf.
Welk doel je ook wilt bereiken, bij De Ruimte kun je het – samen met andere studenten – vormgeven. Er staat een team begeleiders voor je klaar en je krijgt samen met de andere studenten een groepsbudget voor het inhuren van specialisten. Heb je behoefte aan een specifieke cursus of een workshop, en heeft De Ruimte die kennis niet in huis? Dan kan de groep beslissen om een externe specialist in te huren. Op deze manier streven we ernaar iedere student de juiste ondersteuning te bieden. De toelatingseisen voor Fase 4 liggen op het gebied van motivatie, discipline en de bereidheid tot samenwerking. Kun én wil je veel, dan ben je welkom. De Ruimte stelt geen eisen aan niveau of diploma’s. Er is geen leeftijdgrens, maar vooralsnog wordt uitgegaan van studenten tussen 15 en 23 jaar. De eerste groep start 31 augustus 2016. Er is plaats voor maximaal 15 studenten.

Voor informatie: mail naar krieno.zandinga@deruimtesoest.nl


Voorlichtingsavonden Fase 4
Op donderdag 9 juni en op donderdag 16 juni zijn er twee voorlichtingsavonden over Fase 4. 
Ze vinden plaats op De Ruimte en ze beginnen om 20.00 uur. 
Iedereen die geďnteresseerd is in Fase 4 is welkom.


Klik hier voor Fase 4 op 1A4
Hier kunt u de Fase 4 vragenlijst downloadenGun je peuter De Ruimte!

Vanaf 9 mei 2016 heeft De Ruimte een eigen peutergroep. 
Kinderen van 2 tot 4 jaar worden hier met open armen ontvangen en krijgen alle ruimte. 

Als onderdeel van de democratische school opent De Ruimte een speciaal op peuters gericht deel van de school. Kernpunt van de peutergroep is dat de kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving spelen. De Ruimte hecht veel waarde aan spel, omdat kinderen hierdoor de wereld om zich heen kunnen ontdekken en leren begrijpen. Peuters kunnen na hun jaren op de peuterspeelzaal doorstromen naar het democratisch onderwijs van De Ruimte voor kinderen van 4 tot 18 jaar. 

Peutergroep De Ruimte is erkend door de Gemeente Soest en opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Er zijn elke dag 8 peuterplekken beschikbaar.

Openingstijden: 
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 – 12.30 uur.

Inschrijven? 
Stuur een mail naar dorianne@deruimtesoest.nl
of bel: 035-6031502.


BewarenBewaren
BewarenBewaren BewarenBewaren