IDEC op het dak van de wereld

 In News

Door Marieke van Soest (staflid op DSA)

Zes uur. Ik lig nog lekker in bed, maar beneden is men al volop in beweging: de voorbereidingen van het ontbijt zijn in volle gang. Om 7 uur is er yoga op het dak, lekker met een ochtendzonnetje en uitzicht op Kathmandu en de bergen.

Na het ontbijt is er keuze uit een enorm programma van de International Democratic Education Conference (IDEC) in Nepal. Best experiences van scholen, dans en klankschalensessies. Een brainstorm over het woord compulsory en wat het betekent. Hoe vinden we een formulering die wereldwijd werkt? Want waar in Europa dwang en drang een knelpunt vormen, betekent het in India kansen voor kinderen. Boeiende gesprekken.

Een mooi moment was het bezoek van de minister van onderwijs. Wereldwijd wordt democratisch onderwijs niet door de overheid ondersteund, dit voelt als een eerste stap in erkenning.

Natuurlijk geven we zelf ook onze presentaties, over sociocratie, non formal education, het Consentspel en het boek van Ruud en Marloes. Wij beleven hier de titel van hun boek: ‘Een oase voor ontwikkeling‘.

Groetjes uit Nepal, van Ruud, Dorianne, Christine, Jet, Katie (De Ruimte), Jacqueline, Joyce, Bruno, Femke, Vlinder, Teun, Mart (DOE040) en Marieke (DSA)

Enthousiaste deelnemers aan IDEC Nepal. De lange mensen achterin zijn Katie en Jet, student en staflid van De Ruimte.
Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.