De Filmfanaten 3

 In News, Stories

Hi! Wij zijn Trix en Nina. Wij volgen de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). We zitten nu in ons derde jaar. Onze laatste blogpost voorlopig. De tijd is hier voorbij gevlogen!

In de laatste drie weken zijn de studenten bezig gegaan met het afronden van hun laatste films. Samen hebben we toegewerkt naar hun eigen expositie die plaatsvond tijdens het kerstfeest. De werklokalen hebben we omgetoverd tot kleine expositieruimtes!

Tjeerd, Caz, Demir en Joep hadden, met wel vier audio- of filmwerken, veel om te laten zien aan het publiek. De finish van het spel hebben ze zeker gehaald!

Ninti en Jasmijn hebben een hypergestileerde film tot de in de puntjes uitgewerkt. En dat was te zien aan het resultaat! Ninti ontving het publiek als een echte gastvrouw en filmmaker en kreeg veel complimentjes. In het lokaal daarnaast werd ook Lente’s stop-motionfilm met veel lof ontvangen.

Annemarie en Fenne hebben hun film niet afgekregen, maar hebben wel veel betekend voor de expositie. Als feestcommissie hebben zij ervoor gezorgd dat de expositie kon plaatsvinden in de werklokalen. Een leuke aankondiging na de kerststukjes kwam ook van hun kant!

Tamar maakte een mooie “huisstijl” voor de expositie. Een grote, opvallende, uitnodigende poster èn bij elk filmisch werk een titelbordje met naam en een korte beschrijving.

Al met al een geslaagde expositie waarbij iedereen zijn eigen bijdrage kon leveren. Ja, het was echt een succes! De studenten waren enthousiast in het binnenloodsen van mensen, waardoor de expositieruimtes de meeste tijd volzaten. Ze waren echt trots en wij ook!

We bouwden om 22.00 uur de boel weer af en kregen tot onze verrassing een lief afscheidsberichtje en cadeau van de studenten.

Lessen geven komen we niet meer doen bij de Ruimte, maar we komen wel terug voor een ander project. Dus wellicht tot gauw!

(Klik hier voor De Filmfanaten 1 en 2)

Tjeerd (links) bekijkt zijn filmpje samen met andere bezoekers van de expositie

 

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.