Het beste Ourenkamp ooit!

 In Stories

Men had ons nog maar net uitgezwaaid of ‘een potje met vet’ werd al ingezet in de bus naar Ouren (België). De stemming zat er al meteen goed in! ‘Het beste Ourenkamp ooit’, zo zegt staflid én chauffeur Ruud altijd na afloop. Nu kwam het al na een half uur over zijn lippen. En de stemming bleef goed, tot het einde toe. Wát een goede sfeer hadden we deze vijf dagen en wat een fijne club studenten en begeleiders! Er gingen 29 studenten mee en daarnaast Ivon (ouder), de stagiairs Gino en Iki, en stafleden Ruud en Janneke.

Meteen na aankomst werd de studenten gevraagd om buiten te wachten, zodat de slaapruimtes een voor een ingericht konden worden. De bedindeling was al ruim van tevoren gemaakt, zodat het soepel verliep. Wat een gesmeerde organisatie, dat was een groot deel van het succes van deze week.

Daarna vertrok een groepje dapperen om in het ijskoude riviertje te plonzen, anderen gingen hout hakken voor het vuur of wandelden naar ‘de bankjes’ boven op de heuvel achter het huis.

twee studenten van democratische school De Ruimte zitten op een bankje te genieten van het uitzicht in Ouren

Ourenkring

Aan het eind van de middag was er de eerste Ourenkring, waarin de afspraken nog eens werden doorgenomen en we de plannen voor de week doornamen. De Ourenkring vond vervolgens elke ochtend plaats, met als vaste punten het nachtelijk rumoer, koken en corvee, en ideeën voor activiteiten.

Wat hebben we zoal gedaan? Heel veel spelletjes: Jungle Speed, Catan en Weerwolven waren favoriet. We hebben veel gewandeld (de eerste dag 25 km met Lies, naar het Drielandenpunt en avondwandelingen). In de avond werd film gekeken, we zijn naar het winkelcentrum geweest, hebben verstoppertje gespeeld en we werden ontvoerd voor een nachtelijke dropping. Als klap op de vuurpijl was er de bonte avond met Over de streep en disco. Verder hebben we natuurlijk veel goede gesprekken gehad, gekletst en lol gemaakt.

Elke dag was er genoeg animo om boodschappen te doen en te koken, van afwassen werd een feestje gemaakt door de studenten. Op woensdag hielp iedereen mee met de ‘midweekse opruimactie’: het hele huis was weer in een half uur schoon en opgeruimd!

Dropping

Donderdag stond in het teken van een bezoek aan het winkelcentrum en een dropping in de avond, georganiseerd door Gino. We werden in drie groepen verdeeld en om de beurt weggebracht naar een plek die ver weg leek. Telefoons werden ingepakt zodat we ze alleen in nood konden gebruiken, dus hoe ga je je dan oriënteren? Iedere groep loste dat weer anders op. Uiteindelijk zijn we allemaal lopend teruggekomen. De middelste groep was het langst onderweg: vier uur! Voor sommigen was het best zwaar, maar er ontstonden mooie dingen en er is veel ervaren in doorgaan en positief blijven. Daarna hebben we allemaal heerlijk geslapen. 😉

Donderdagavond was het bonte avond met leuke acts en Over de Streep. Daarna was het tijd voor dansen: ‘Naar links! En rechts!’ En we gingen nog niet naar bed, nog lange niet, nog lange niet. Er moest nog Weerwolven worden gespeeld en gewandeld.

Hopen op sneeuw

We hoopten allemaal dat er veel sneeuw zou vallen, zodat we nog een paar dagen in Ouren moesten blijven. Zó leuk was het dus… Helaas, de volgende ochtend lag er geen sneeuw. Iedereen was vroeg op voor het ontbijt en de laatste grote opruimactie, waarna we weer richting Soest vertrokken.
Onderweg was er nog een grap waar iedereen intrapte, men was nog niet wakker genoeg om te beseffen dat het 1 april was.
We hebben nog geapplaudisseerd voor de organisatoren: Sileas, Döske, Anne-Mihr en Dieuwertje, de stagiairs Iki, Gino en voor Ivon. En natuurlijk voor chauffeur Ruud, die de beroemde zin nog maar even herhaalde via de microfoon: ‘Het was het beste Ourenkamp ooit!’

Studenten van De Ruimte spelen een spelletje Set
Recommended Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.