Feest met democratische scholen

 In News

Vrijdag 9 juni vierden we ons 20-jarig bestaan met acht democratische scholen in Nederland: De Vrije Ruimte, DOE040, VO De Vallei, Vivanto, De Tijd en Ruimte, Consent!, Democratische School Amsterdam en LOS Deurne. Het was geweldig om zoveel andere studenten en stafleden over de vloer te hebben en samen te feesten. Onze gasten ‘deden alsof ze thuis waren’ en voor één dag was De Ruimte de school van ons allemaal. Het hele terrein werd benut, overal rondom de school was er iets te beleven.

Wat een rijkdom!

Nooit eerder hebben we zoveel activiteiten op één dag gehad! We gaan het gewoon allemaal even noemen: volleyballen, voetballen, schilderen, Duitse taarten bakken en ondertussen Duits praten, torens bouwen, kleien, mozaïeken, dansen, bellen blazen, cupcakes versieren, pindasoep maken (en ervan genieten), spelen op de waterbaan, het welkomstbord versieren, sleutelhangers en snowglobes maken, filosofisch wandelen, broodjes bakken, Weerwolven, bordspellen spelen, touwtrekken, acteren. Op domein 1 was er een topografiequiz door topotopper Olivier en werd er voorgelezen door Marianne en Inge Judith van Kunstenhuis Idea. De bewegingsruimte trilde door een vlammende percussieworkshop. En dan was er nog een schaaktoernooi, binnen en buiten op het grote schaakbord.

Grootste cadeau

We ontvingen bloemen, royale donaties waarvan onze monden openvielen en andere mooie cadeaus. Zoals een volleybal: jullie weten wat democratische scholen willen! Maar het grootste cadeau was jullie grote opkomst, echt hartverwarmend. Altijd fijn om samen te scholen en uit te wisselen en nieuwe ideeën te bedenken. In ieder geval willen we elkaar vaker live ontmoeten. Om ons alvast op weg te helpen werd er enthousiast gewerkt aan een wegwijzer met de namen van alle aanwezige scholen, een mooi aandenken aan deze wonderschone dag. We weten nu waar jullie school woont!

Kijk voor meer informatie over alle Nederlandse democratische scholen op www.democratisch-onderwijs.nl

Fotografie: o.a. Mascha Greuter


Lees ook de blogs over de andere feestdagen:

Recommended Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.