vacatures voor zzp’ers

Regelmatig zoeken wij docenten, heel af en toe ook stafleden. Vanwege het vraaggestuurde leren kunnen deze opdrachten heel divers zijn, variërend van Arabisch tot zangles. Als je interesse hebt om op De Ruimte te werken, hou deze pagina dan in de gaten, of stuur een mail naar: annemarie.smetsers@deruimtesoest.nl.

Wil je als professional of anderszins geïnteresseerde wel eens zien hoe een dag eruit ziet op De Ruimte? Meld je dan aan voor een inspiratiedag.

Staflid domein 2

Democratische school De Ruimte zoekt een zzp’er met onderwijsbevoegdheid die bij ons de begeleiding kan verzorgen voor studenten op domein 2 (van ±10 tot 15 jaar). Voor 2 dagen per week (op zzp-basis, 20 euro per uur).

Ben jij of ken jij iemand die:
Warmloopt voor democratisch onderwijs?
Passie heeft voor sport en spel, buitenactiviteiten, techniek en gamen?
Liefde heeft voor deze leeftijdsgroep met alles erop en eraan?
Graag samenwerkt op basis van gelijkwaardigheid, vrijheid en verantwoordelijkheid?
Geïnspireerd en enthousiast mee wil doen aan ons concept van schoolmaken?

We hebben je nodig!
Mail je motivatie en CV naar janneke.bergmans@deruimtesoest.nl.
Als je wordt uitgenodigd krijg je een rondleiding en hebben we een intakekring waarin we samen met jou besluiten tot een ‘kijkperiode’. Na die maand volgt een evaluatie, en als er een wederzijdse klik is kan je staftrainee worden op domein 2 van De Ruimte. 

We zijn nieuwsgierig naar je verhaal!

Docenten Engels, economie en geschiedenis

Wij zoeken docenten voor de vakken economie, Engels en geschiedenis, liefst eerstegraadsbevoegd. Vooral ten bate van de wat oudere studenten, van wie enkelen zich voorbereiden op het staatsexamen of op het halen van een overgangsbewijs, willen wij creatieve, vakbekwame begeleiders leren kennen, die enkele uren per week op basis van gelijkwaardigheid willen werken in een inspirerende omgeving.

Ben of ken jij zo iemand? Stuur een mail met je motivatie en je CV naar annemarie.smetsers@deruimtesoest.nl

Voorzitter bestuur

Het bestuur van De Ruimte is op zoek naar een nieuwe voorzitter van onze ANBI stichting. Deze is formeel het bevoegde gezag van de school en eindverantwoordelijk voor de School, BSO, KDV en de Peutergroep. Het bestuur heeft de uitvoering van de inrichting van het onderwijs gedelegeerd aan de Schoolkring.

Wat zoeken wij?

Het bestuur is op zoek naar een persoon die zich gepassioneerd voor onze organisatie wil inzetten. De voorzitter is het gezicht van het bestuur naar de buitenwereld toe en draagt de visie en missie van de school naar de hele gemeenschap uit. De taak van voorzitter vereist voldoende kennis over de principes en fundamenten van de school, alsmede een bekendheid met sociocratie en holacracy. Daarnaast is het iemand die zorgvuldig en duidelijk communiceert en bereid is om in de rol van voorzitter te groeien en te leren.

Concreet betekent dit dat er wordt verwacht dat de voorzitter maandelijks de bestuursvergadering leidt en daarnaast nog rond de vijf uren per maand aan bestuurswerkzaamheden verricht. Bij crises wordt verwacht dat de beschikbaarheid en aanspreekbaarheid wordt uitgebreid.
Alle bestuursleden – en dus ook de voorzitter – dragen naast hun functie zorg voor een bepaald portfolio. Op dit moment is er vooral behoefte aan expertise op juridisch- en jeugdzorg gebied; dat is dus een pré, maar andersoortige expertise kan evengoed van waarde zijn.

Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de financiële en juridische gezondheid van de Stichting, en daar hoort ook een inschrijving als bestuursvoorzitter van de Stichting bij de Kamer van Koophandel bij.

Wat doen we?
Informatie over het bestuur 
De visie van de school

Herken je jezelf in bovenstaand profiel, of heb je vragen?
Reacties kunnen tot en met 6 december gestuurd worden naar janpaul.venema@deruimtesoest.nl

Lees vooral ook onze website: www.deruimtesoest.nl