Een geslaagd festival!

 In Nieuws

Zaterdag 23 juni vierden we feest: De Ruimte bestaat 15 jaar! We kijken terug op een geslaagd festival, ‘Back to the future’. Vanwege alle gasten van vroeger en nu, de vele activiteiten, de premières van twee documentaires, het heerlijke eten, en de muziek in de tent. De zon die doorbrak in de middag maakte het helemaal compleet.

Voor iedereen was er genoeg te doen: je kon bouwen met bamboe, jezelf laten omtoveren in een tijger bij Elize, en de meiden van de paardenkring hielpen je op een ezel of pony voor een kort ritje. In het atelier was er weer een game-event en er waren workshops in de ‘Open Space’. Een groep mensen speelden samen úren volleybal.

Eén van de hoogtepunten was de première van de film ‘Schoolcircles’, van Marianne Osório en Charlie Benjamin Shread. Zij zijn gefascineerd door sociocratie en hebben daarom een reis gemaakt langs democratische scholen in Nederland: LOS (Deurne), De Vallei (Driel), LIFE (Landsmeer), DOE (Eindhoven), De Vrije Ruimte (Den Haag) en De Ruimte. Wat een prachtige documentaire hebben ze gemaakt, een eerbetoon aan democratisch onderwijs in Nederland! De muziek in de documentaire is gemaakt door studenten, waaronder Simon Bauke.

Over muziek gesproken: in de tent traden (oud-)studenten op, en brachten de muzikale geschiedenis van De Ruimte weer tot leven. Ontroerend. Back tot the future to the max! Talinka en Julia, Laura, Floris, Luca, Emilia, Avigal en Noa, Laurence, Simon Bauke en Alissa: enorm bedankt voor jullie geweldige bijdrage, dit maakte het tot een echt festival! Leuk dat Max Verbruggen, student van DOE (en een van de studenten in de documentaire) ook meedeed!

In de grote zaal was nog een première, de trailer van de documentaire ‘Ons leven op De Ruimte’, met in de hoofdrol vijf studenten: Boy, Luuk, Ramon, Rick en Thomas. Zij hebben hun hele schoolleven (van vier tot achttien jaar) op een democratische school doorgebracht. Interessant genoeg om een documentaire over te maken? Het publiek vond van wel, aan de enthousiaste reacties te zien. Aan de documentaire zelf wordt nog gewerkt, de premiere is naar verwachting in najaar 2018.

In de avond was er nog een party, met DJ’s Menno, Kik en Julian. Dat zorgde voor een stomend (en rokend) hoogtepunt, waar we allemaal nog tot diep in de nacht op hebben gesprongen en gezongen.

Alle mensen die zijn gekomen, alle mensen die hebben geholpen met op- en afbouwen, alle mensen die op andere manieren een bijdrage hebben geleverd: allemaal ontzettend bedankt! We zijn dankbaar voor dit mooie feest. Op naar het 20-jarig bestaan!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Recommended Posts
Comments
  • Dorianne
    Beantwoorden

    Allemaal bedankt voor dit prachtige festival. Ik heb genoten !! Het was weer, De Ruimte waardig.. Ontspannen, gezellig en samen gedragen !

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.