Literatuurgeschiedenis op De Ruimte

 In Verhalen

Jasmijn leest voor uit De klucht van de Molenaar van G.A. Bredero, een 17e-eeuws toneelstuk dat op haar lijst staat voor het vwo-examen Nederlands. Mijn vriendin, die Nederlands geeft op een ‘gewone’ school, zei dat zo’n foto ook best in een van haar klassen gemaakt had kunnen worden. “Ze moeten bij ons een literaire mindmap maken over een boek en dan zijn ze ook heel enthousiast met elkaar in gesprek”. Volgens mij is dat precies het verschil: Jasmijn moest niks met de Klucht van de Molenaar, maar ze vond het zo’n leuke tekst dat ze het niet kon laten daar anderen in mee te nemen. “Zo’n gaaf verhaal; alles zit erin”, is haar recensie. Dát is docentschap op De Ruimte.

Recommended Posts
Comments
  • Rijk Rossum van
    Beantwoorden

    Ziet er heerlijk relaxed uit zo te zien. Zo had ik ook wel met mijn docenten Nederlands van het Casimir lyceum in Amstelveen willen zitten en – De klucht van de Molenaar willen lezen – .

    Rijk van Rossum

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.