Lezing ‘Een andere kijk op labels’

 In Lezingen

Lezing door Peggy Schut en Sarah Morton. Zeg je wel eens: ‘Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig iets mankeert?’ Heb je wel eens het gevoel dat niet onze kinderen problematisch zijn, maar dat de samenleving minder begripvol lijkt? Zet je wel eens vraagtekens bij medicatie voor kinderen? Herken je dit en zoek je ‘een ander geluid over labels’, kom dan op dinsdag 14 mei naar democratische school De Ruimte voor een lezing van Peggy Schut en Sarah Morton.

Peggy Schut is pedagoog en gespecialiseerd in een positieve kijk op ADHD, autisme, dyslexie en hoogbegaafdheid. Ze coacht en begeleidt mensen vanuit haar bedrijf, de Creatieve Chaoot. Haar lezing gaat over de positieve kanten van deze labels en geeft inzicht in de andere manier van denken die bij dit type mens hoort. Haar websites: creatievechaoot.wordpress.com en www.kind-zijn.org.

Sarah Morton vertelt hoe ze als zesjarige is gediagnosticeerd met autisme. Haar jeugd is grotendeels bepaald door deskundigen die haar steeds de verkeerde weg wezen. Op het speciale onderwijs kreeg ze een 24-uurszorg-indicatie. Met steun en hulp van mensen die wel in haar geloofden, kon zij een zinvol en zelfstandig leven opbouwen. Zij woont nu op zichzelf en heeft inmiddels zes boeken op haar naam staan en twee websites: www.dus-sarah-morton.info en www.afwijkend-en-toch-zo-gewoon.nl.

 

Dinsdag 14 mei 2019
Van 19.30 tot 22.00 uur
Zaal open vanaf 19.00 uur
Entree: 10 euro (studenten 5 euro)
Meld je vooraf aan: info@deruimtesoest.nl

Democratische school De Ruimte
Insingerstraat 39, 3766 MA Soest
www.deruimtesoest.nl

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.