Oefenruimte

 In Verhalen

Op De Ruimte hebben studenten alle tijd om hun passies en interesses te ontwikkelen. Uren oefenen met gitaarspelen, elke dag in het atelier doorbrengen, wekelijks een halve dag spenderen aan koken, jezelf een maand lang onderdompelen in een computerprogramma, in een jaar tijd vloeiend Italiaans leren spreken.

Net als andere studenten op De Ruimte oefenen Ivo en Cas elke dag met van alles: ze gaan naar lessen, gamen, pokeren, doen mee aan kringen, etc. Maar ze hebben allebei duidelijk één specialiteit: Ivo met z’n kubussen, Cas heeft altijd speelkaarten in zijn handen, een deck.

Ivo is twee jaar geleden begonnen en doet mee met nationale ‘speedcubing’ toernooien, hij staat op de 22e plaats in Nederland, met de 3x3x3 kubus (de klassieke Rubik’s Cube): 11.78 seconden. Zijn persoonlijke record is 8,96 seconden! Zijn doel is in de top 10 te komen. In dit filmpje zie je nog alle andere kubussen, zelfs één van 7x7x7. Daar doet hij wel wat langer over. Ruben, die beide filmpjes heeft gemaakt, heeft het daarom een beetje versneld.

Cas laat één van zijn vele kaarttrucs zien

Het ziet er zo makkelijk uit, maar dit vraagt veel oefening!

Cas begon een jaar geleden met kaarttrucs oefenen. Tijdens het pokeren merkte hij dat hij de kaarten nog niet goed kon schudden. Hij leerde de basis en ontdekte toen dat het een ‘vak apart’ is: cardistry. Hij leert de trucs van YouTube maar heeft ook zelf moves bedacht: door ‘ongelukjes’ ontdekt en daarna verder verfijnd. Bekijk zijn moves in dit filmpje.

Zo zijn er nog meer studenten die zich elke dag weer verder ontwikkelen in hun skills, op De Ruimte hebben ze daar alle tijd voor. Er zullen vast nog meer filmpjes volgen op onze filmpagina.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.