Een pluim voor De Ruimte

 In Verhalen

Regelmatig krijgen we complimenten van ouders via de mail, of schrijven ze zelf een enthousiaste reactie op social media. Deze mail kregen we een tijdje geleden van Birgit Laemers, moeder van student Floris (14):

‘Graag wil ik vertellen hoe enorm enthousiast Maurits (20 jaar, student Bedrijfskunde), de broer van Floris, vandaag terug kwam van jullie school. Floris had hem uitgenodigd voor een rondleiding. Maurits zei tegen mij: “Ik kon mijn ogen niet geloven, het leek wel Fins onderwijs maar dan Fins onderwijs 2.0. Waar die kinderen over praten, hoeveel ze weten! Maar ook hoe divers de kledingstijlen, op blote voeten, alles. En er werd zelfs paardrijles en roboticales gegeven!’ Hij zei enorm onder de indruk te zijn en honderd keer meer in dit onderwijs te geloven dan zijn eigen tijd op een reguliere school. Hij zei: ‘Alles gaat in het ‘normale’ onderwijs onder druk: je moet dit halen, je moet dat halen en in de tussentijd leer je nauwelijks wat. En hier willen kinderen uit zichzelf iets!”

Waar ik maar kan vertel ik dat De Ruimte het onderwijs van de toekomst biedt en ik ben blij dat we jullie ontdekt hebben. Floris wil altijd naar school, ook al regent het pijpenstelen en staakt het openbaar vervoer!’

Birgit Laemers

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.