Simon’s bezoek bij Europese democratische scholen

 In Nieuws, Verhalen

Oudstudent Simon Bauke bezoekt democratische scholen in Europa en maakt muziek waar hij maar kan, met en voor andere Europeanen. Deze week is hij aangekomen in Praag en gaf hij een concert voor democratische school Donum Felix. Vorig jaar bezocht hij democratische scholen in Ierland, Engeland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. In oktober bezoekt hij Tsjechië en Polen, waar hij zijn muziek zal presenteren. Bij die gelegenheid zal Simon ook vertellen over zijn ervaring met het democratisch onderwijs.

In een interview met Svoboda Učení (platform voor leren in vrijheid) zegt Simon: ‘Bij De Ruimte heb ik geleerd verantwoordelijk te zijn voor mijn leven. Niemand heeft me verteld wat ik moest doen. Dus toen ik iets wilde, was ik het die het moest doen. Bij De Ruimte ontdekte ik dat mensen hun hele leven leren. Dat betekent dat het nooit eindigt. Alles heeft betrekking op het heden. School is geen middel om het doel te bereiken. De school zelf is het leven. Net zoals mijn leven nu is. Natuurlijk heb ik plannen (bijv. deze reis naar Tsjechië). Ik leef nog steeds vandaag. Wat ik doe, is geen voorbereiding op het latere leven.’

Het hele interview met Simon Bauke op de website van Svoboda Učení.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.