De Filmfanaten 1

 In Nieuws

Hi! Wij zijn Trix en Nina. Wij volgen de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). We zitten nu in ons derde jaar. We lopen acht weken stage bij De Ruimte. Daarvan zitten er nu drie op. Wat we doen? We spelen samen met de studenten het bordspel “Filmfanaten”. Een educatief spel dat wij aan het begin van dit schooljaar hebben ontwikkeld. Door dit spel te doen leren studenten van alles rondom het medium film.

De studenten werken zich door oplopende levels. De eerste film is al gemaakt door Tjeerd, Caz en Demir. Zij maakten een korte actiefilm en leerden hierbij gebruik te maken van een green screen. Samen hebben we naar de film gekeken en een aantal punten gegeven om verder in level 1 te komen. Heel leuk om te zien hoe goed de jongens al kunnen reflecteren op hun eigen video! Deze week gaan ze aan de slag met een audiowerk.

Maar er zijn nog meer studenten: Ninti en Jasmijn zijn in Berlijn bezig geweest met het maken van beelden voor hun hypergestileerde film. Goed bedacht, perfecte stad om een film te maken. Anne-Marie en Fenne gaan bezig met een tweeluik film in het thema horror. Goede ideeën staan al op papier. Lente maakt een stop-motion video met eigen bedachte karakters, decor en verhaal. We zijn benieuwd wat er allemaal ontstaat en vinden het ontzettend leuk dat we met deze studenten aan de slag kunnen!

Naast het spel gaan we een plattegrond met speurtocht creëren wat ingezet kan worden tijdens de open dagen en ervaringsdagen van De Ruimte. Wij gaan ons in ieder geval niet vervelen!

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.