De Ruimte, wat een krachtige plek!

 In Verhalen

Mijn eerste indruk van De Ruimte in Soest:
Wat… wat mooi dat je samen je leerweg kan kiezen. Ik voelde me al direct fijn en veilig. Deze plek is zo mooi en open, je kan met iedereen praten en je bent met elkaar leerling en leraar.
Ik vind het echt nu al een van de beste scholen waar ik ben geweest. Het is zo gezellig hier dat je niet naar huis wilt.

Terwijl als je mij op een reguliere school zet, ik zo snel mogelijk weg wil. Ik heb me nog nooit zo prettig gevoeld op een school. Ik ben vaak gepest op scholen.
Op deze school  voel je gewoon dat mensen elkaar respecteren zoals ze zijn.
Dit is nu mijn eerste school en ik merk dat gelijk.
Deze school is zo anders dat wat ze hier het ontscholen noemen ook klopt. Je moet wennen dat je gewoon de leraar ook bij haar naam mag noemen.
Want hier zijn we allemaal gelijk. Jong oud dik dun maakt niet uit we zijn allemaal mensen en hier voel je de power man de good energy gewoon, het is knap zo knap dat je van het reguliere onderwijs naar een democratie school gaat en het dan zo leuk is.

Het reguliere onderwijs is zo van; je moet nu dit je moet nu dat dat je als Boeddha kindje (zoals ik mijzelf noem) me niet veilig kan voelen. Op deze plek voel ik me fijn. Wat een top plek!

 


Matthew (15 jaar) is kijkstudent, en zo enthousiast dat hij er elke dag over wil schrijven!

Als kijkstudent ben je vier weken op De Ruimte, fulltime, of minimaal 2 dagen per week. Zo leer je de school kennen en kan de school zich ook een beeld van een kijkstudent vormen. Na die periode beslissen we samen met de kijkstudent en de ouders of we tot inschrijving overgaan. Kijk hier voor meer informatie over ons aannamebeleid.

© Matthew, januari 2020

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.