Enthousiasme tijdens Engelse les

 In Verhalen

We doen Engelse les en dat is leuk, ook online. We kunnen het al redelijk verstaan, maar nu willen we het nog beter leren spreken. Lezen en schrijven is ook belangrijk, maar dat komt later wel.

Native speaker

En toen meldde zich Lara, een moeder vanuit school. Zij is geboren in Zuid-Afrika, woont nu met haar gezin in Nederland en haar dochter zit op De Ruimte. Zij wilde graag helpen met de Engelse les, dus nu hebben we een wekelijkse online afspraak om in het Engels te converseren over wat dan ook. Als het maar interessant is, of leuk, of allebei, en zo gingen wij van start.

Geschiedenis van Zuid-Afrika

‘What do you want to learn?’ ‘Uueh, I don’t know, maybe better speaking of zo’… Om de wateren een beetje op te warmen kregen we een mooi verhaal over de geschiedenis van Zuid-Afrika en met name de rol die Nederland heeft gespeeld nadat Jan van Riebeeck in 1652 voet aan de grond zette op de plek die nu Kaapstad heet.

Enthousiasme

Gedurende de les waren de jongens timide en vonden het heel lastig om hun vragen en antwoorden in het Engels uit te spreken, maar het woord ‘participation’ was een soort lont in het kruitvat. Ze gingen helemaal los op de uitspraak en waren elkaar een paar minuten aan het overtroeven: ‘No, you say it like this!’ Onze teacher raakte geïnspireerd, en zei enthousiast: ‘Next time we are going to practice more words, yeah!’  Volgende week zijn we er weer, same time, same place.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.