Artikel in Trouw

 In Verhalen

In het artikel ‘Op de democratische school is niemand de baas’ (Trouw, 1 mei 2018), beschrijft Astrid Schutte het leven op twee democratische scholen: De Vallei in Driel en De Ruimte in Soest. Ook geeft ze een korte beschrijving van de geschiedenis van Iederwijs.

‘Naast zelf kiezen wat je wilt leren, is het samen met leerlingen besturen van de school datgene waarin een democratische school verschilt van een reguliere. Van iedere leerling wordt verwacht dat hij of zij een actieve rol speelt in het draaiend houden van de school. Daarvoor zijn er kringen: een soort projectteams die verantwoordelijk zijn voor het besturen van de school, de inrichting, het lunchcafé, ICT, pr of de kinderboerderij. In een kring is niemand de baas, maar wordt er gepraat over een voorstel totdat iedereen consent geeft: geen bezwaar maakt tegen de beslissing.’

Klik hier voor het hele artikel.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.