Spetterende opening

 In Verhalen

Wat een fantastische opening van onze feestdriedaagse was het! De zon scheen, de blauwe lucht knalde, de fonteintent klaterde, de waterbaan en de waterpistooltjes spetterden. Bij de opening had Margo een verrassing in petto: student van het eerste uur Kira, dochter van Dorianne en Ruud, kwam zomaar tevoorschijn tijdens het interview met haar ouders. Kira had zakdoekjes meegenomen, ze kent haar vader. En Ruud was niet de enige die volschoot.

Kira, Dorianne en Ruud vertelden over de beginperiode. Nadat ze het gebouw voor de eerste keer hadden bekeken zei Kira meteen: hier wil ik naar school! Uiteindelijk bracht ze er ruim tien jaar door. Dorianne vertelde over de enorme ruimte en dat er door de kersverse studenten alsnog gevochten werd over een speelplek van een paar vierkante meter (lees hier haar blogs over deze pioniersfase). Wat bijzonder om 20 jaar terug te gaan in de tijd en hen te horen over die eerste periode.

Kira ontving het boek ‘Een oase voor ontwikkeling‘, net vers van de pers en geschreven door Ruud en Marloes. Het boek beschrijft het ‘waarom, hoe en wat’ van democratisch onderwijs. Ruud ontving de voorpublicatie van ‘Wij blijven spelen!‘, een boek met verhalen van alumni van Nederlandse democratische scholen. Genoeg te vieren dus!

Na deze plechtigheden trad de dansgroep van Anne-Mihr op, dat was ontroerend en stoer tegelijk, met die salto’s vanuit stilstand door Ayden en Malin! Lilly droeg haar eerste gedicht voor over De Ruimte, en daarna was het verder feesten met zwembroeken en badpakken aan. Elk jaar staat er een waterbaan opgesteld, deze keer wel twee! Er waren ijsjes en limonade in de prachtige Fonteintent. Nieuwe De Ruimte T-shirts werden ter plekke geprint. Er stond een lange rij voor de taarten. Studenten Anne-Mihr, Elvi en Lute hadden een prachtige feesttaart gemaakt voor Ruud en Dorianne. Natuurlijk is het zo dat de school gebouwd is door vele handen in de afgelopen 20 jaar. Maar wat zijn we de pioniers van het eerste uur dankbaar dat ze deze mooie school ooit hebben opgericht. En daarvoor mogen ze eens extra in het zonnetje worden gezet!

De Ruimte is een school die verlicht
Want daar is niks verplicht
In plaats van toetsen kan ik dit nu schijven
En urenlang op de trampoline blijven
Hier heb je de tijd
En kan je al je ideeën kwijt

Lilly, 11 jaar

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.