Samen werken in de tuin

 In Verhalen

Vrijdag was er weer een tuindag op De Ruimte, nu voor het eerst onder schooltijd, met ouders, studenten, docenten en stafleden. Het was een prachtige dag, ook wat weer betreft. Wat een heerlijkheid om te zien, al die ouders en studenten aan het werk in de eetbare tuin. Er werd hard gewerkt en Anke, onze tuinvrouw, was helemaal blij met haar Hugel vierkante meterbakken en aardbeienheuvel! En wij zijn straks ook blij als er geoogst kan worden.

Ook de paadjes zijn bestrooid met vers haksel waardoor het er weer verzorgd uitziet (en lekker ruikt). Bij de ingang zijn geraniums geplant: de enige bloemen waar kippen en ezels en pony’s niet van houden.

Studenten, ouders en stafleden verzorgden een heerlijke lunch voor de harde werkers, voor het grootste deel uit eigen tuin. Smullen met een grote S. De pesto van brandnetel en zevenblad was superlekker naast die heerlijke posteleinsalade. En de eiersalade van eitjes van onze eigen kippen, dat voelde allemaal heel erg gezond.

Het vreugdevuur was ook weer een feest. Dank aan iedereen voor een fijne dag!

Recommended Posts
Comments
  • Erik Janssen
    Beantwoorden

    Oh super leuk gemaakt! en Hugelkultur klinkt als een goede manier van kweken. Ik kwam het laatst ook hier tegen: doepserleven.nl/alles-over-hugelkultur-bedden/

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.