Tet vertelt: zwaaien met de peuters

 In Verhalen

“Hé, kijk eens wat daar aan komt!” In de serre kunnen we iedereen zien aankomen. Vooral leeftijdgenoten worden graag begroet. En vrolijk zwaaien we soms naar papa’s en mama’s van andere kinderen die we kennen. Gaia is net twee jaar maar herkent al heel wat mensen. Ze noemt iedereen papa en mama en ze noemt dan ook ongeveer de naam van het kind wat daarbij hoort. Ook naar Anke (eetbare tuin), Gabriela (onze oppas) en een heleboel andere studenten wordt vrolijk gezwaaid. Soms zwaaien we naar onze eigen papa of mama in de verte en krijgen we een extra zwaai cadeau van iemand die denkt dat we naar hem of haar zwaaien. Nu staan we ook met de neuzen tegen de ramen: het schoolfruit wordt gebracht. “Bananen!”, “Mandarijnen!”, wordt er geroepen. Maar toen we het fruit gingen halen in de keuken, waren het het helemaal geen mandarijnen. Het waren kaki’s. Heerlijk, hoor. Ook weer geleerd.

Zie ook:
Tet vertelt: Blaadjes zoeken in het bos
Tet vertelt: Groot en klein


Tet Lagemaat is staflid op De Ruimte en begeleidt de peutergroep. Ze heeft er haar handen vol aan, maar is er met haar volle aandacht bij. Soms heeft ze even een gaatje om haar observaties op te schrijven en kunnen we er op deze pagina van meegenieten!

Over de peuterspeelzaal: ruimte geven aan kinderspel geeft een krachtige en natuurlijke impuls aan de ontwikkeling van het kind om de wereld om zich heen te ontdekken, te begrijpen en te hanteren. Daarom zijn peuters op De Ruimte vrij om zelf te beslissen wat ze gaan doen, met wie, waar en wanneer.
En dit alles in een veilige en avontuurlijke omgeving.

Elke dinsdag is er open huis van 10.00 tot 12.00 uur, met uitzondering van vakanties.

Meld je aan via deze pagina: Open ochtend peutergroep

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.