‘Be happy’ op De Ruimte

 In Verhalen

Tijdens de eerste schoolweek van het jaar op Democratische school De Ruimte is er altijd een ‘activiteitenmarkt’, waarin iedereen activiteiten onder de aandacht kan brengen. Marco (staflid en docent Muziek) doet dat meestal door zijn gitaar te pakken en een liedje te zingen. Deze keer is dat ‘Don’t worry, be happy’ van Bobby McFerrin. Voor hij het weet zit iedereen om hem heen mee te neuriën/zingen. Wat een gezelligheid!

Ondertussen gaat het leven op De Ruimte verder: studenten zijn  in gesprek met stafleden en docenten, stafleden zijn bezig met invullen van het leerlingvolgsysteem. Tegelijkertijd wordt journalist Bernadette (AD) rondgeleid door oud-studenten Rick, Thomas en Boy vanwege de filmpremière van ‘Ons leven op De Ruimte‘. Ook zie je studenten Maxe en Siebe bezig met het ‘halen’ van mensen voor de bemiddelingskring. En wordt Marco weer tot de orde geroepen door student Lente om een afspraak te maken voor maandag.

Dit zijn gelukkigmakende momenten op De Ruimte. Het lijkt dan wel of de hele school ‘zoemt’ van bezigheid en vrolijkheid. We zullen niet beweren dat het er elke dag zo aan toe gaat, maar als je vaker op onze school rondloopt zul je dit soort taferelen regelmatig zien. Het maakt dat de meeste schoolkringleden elke dag zin hebben om naar school te gaan!

Recommended Posts
Comments
  • ies
    Beantwoorden

    Ahh, dit soort momenten (ook al was hier niet bij) zal ik altijd koesteren 🙂

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.