Examens in tijden van corona (2)

 In Verhalen

Dinsdag 24 maart en ik speel Scribble op Discord. Mijn dossiergroep en ik; we hebben zojuist het nieuws over het centraal examen collectief verwerkt en zijn nu toe aan ontspanning. Want je zou er toch wat van krijgen: werk je je drie slagen in de rondte om het doorgronden van die verrekte lange teksten een beetje in de vingers te krijgen, gelasten ze de examens af! Een hele dappere student laat nog weten dat ze tóch blij is met wat ze allemaal van die voorbereiding geleerd heeft, maar het overheersende gevoel is teleurstelling. Op een enkeling na hadden onze studenten best willen laten zien hoe goed ze zijn. Nu blijft die show beperkt tot de mondelingen in juli. Ik ben als staatsexaminator ook benieuwd naar de inrichting van die organisatie. Worden er elementen toegevoegd aan dat mondeling om het certificaat toch nog wat gewicht mee te geven? Zullen mijn collega’s moeilijkere vragen stellen of minder punten uitdelen? Of hebben kandidaten in het coronajaar gewoon een beetje mazzel, als een soort compensatie voor de ellende waarmee deze periode van vasten en onthouding hen opgezadeld heeft?

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.