Een nieuwe ervaring

 In Verhalen

Spannend was het wel, de eerste dag weer naar school in Domein 2 – maar iedereen had er ook heel veel zin in. Er waren acht jongens, eentje was thuis gebleven omdat hij aan het hoesten was. Hoe zou het gaan met afstand houden, handen wassen en hygiëne? Hoe ziet deze nieuwe school er nu uit, en hoe zouden jullie nu school willen? We hadden er een uitgebreide beginkring over.

Uiteindelijk voelde de dag heel organisch en ontspannen. Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan, nieuwe dingen ontdekt. Voor mij was het vooral meegaan in de natuurlijke flow van spelen en leren. Een nieuwe ervaring om daar zoveel tijd en ruimte voor te hebben – het voelt een beetje dat dit is hoe de school bedoeld is.

Het leukste spel hebben we samen bedacht: als je ziet dat iemand dichterbij komt dan 1,5 meter (vooral bij een staflid) dan roep je “OLIFANT” en dan moet iedereen snel afstand nemen en met zijn arm een slurf maken. Wie het laatste de arm doet heeft die ronde verloren en krijgt een streepje. Tegen de tijd dat de oudere studenten er bij komen zijn wij experts hierin! Ik zie nu al uit naar volgende week!

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.