20 jaar piano’s op De Ruimte

 In Verhalen

Twintig jaar geleden, op de officiële opening van De Ruimte, werden we overladen met cadeaus: een piano, bloemen, planten, spelletjes, boeken, poppen, donaties en nog veel meer. De piano werd vanaf dag een enthousiast bespeeld, en sindsdien klinken dagelijks pianoklanken in De Ruimte, vanuit de muziekkelder en vanuit de bewegingsruimte.

We hebben nu vijf piano’s en een vleugel in het gebouw staan. Ze hebben geklonken tijdens schoolfeesten, de (zang)lessen van docenten Isabelle, Meike en Laura, het oefenen voor toelating tot het conservatorium. Of gewoon, spelen op de piano. Populaire pianoliedjes die eindeloos worden gepingeld, klassieke pianomuziek en eigen composities. Solo, quatre-mains of nóg meer handen op de toetsen. Alles hebben onze piano’s meegemaakt!

Een aantal studenten is verder gegaan met pianospelen en is uitgestroomd naar conservatoria of naar bijvoorbeeld de Herman Brood Academie. Student Simon Bauke produceerde een album met door hemzelf gecomponeerde pianomuziek, als afscheid van zijn tijd op De Ruimte. Daarna heeft hij tijdens zijn muzikale reis andere democratische scholen in Europa blijgemaakt met zijn pianoconcerten.

Op dit moment wordt er weer fanatiek geoefend door studenten, waaronder vast weer een aantal toekomstige pianisten. Wat zijn we blij met alle piano’s die aan ons zijn geschonken in de afgelopen twintig jaar. Ze hebben ons zo veel gegeven: spelplezier, improvisatie, zang, discipline, inspiratie, vrolijkheid, virtuositeit, een goede sfeer en natuurlijk de muzikanten. Maar het grootste geschenk is de muziek die al twintig jaar de boventoon voert op De Ruimte!

Yaron en Florian dagen elkaar uit op twee van onze piano’s

Recommended Posts
Comments
  • Dorianne de Groot
    Beantwoorden

    Práchtig deze terug én vooruit blik! Ik vind het ontroerend om terug te zien. Dank voor dit mooie verhaal! Liefs Dorianne

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.