Oliviers leven op De Ruimte

 In Nieuws

Een nieuw portret in de serie ‘Ons leven op De Ruimte’: deze keer van oud-student Olivier van Asperen, op De Ruimte van 2010 tot 2022, bijna zijn hele schoolleven. Reden genoeg om een filmpje van hem te maken!

Op democratische school De Ruimte is Olivier een BS-er: een bekende student. Hij heeft veel betekend voor De Ruimte, en nog steeds, als bestuurslid en lid van het Leveranciers Onderzoeks Team, een team van studenten dat elk jaar de mogelijkheden onderzoekt voor de formatie van het stafteam. Inmiddels is hij oud-student maar we zien hem nog regelmatig binnenwandelen.

Op zijn eerste kijkdag in 2010 viel hij met zijn neus in de boter: er was die dag een zogenaamde ‘dozendag’: de hele beweginsgruimte stond vol met grote kartonnen dozen en materialen en de studenten konden daar naar hartelust hutten mee bouwen. Op een van de eerste beelden zie je dat Olivier helemaal los ging. En daar is ie eigenlijk nooit mee gestopt. Ook als hij zich verveelde haalde hij er alles uit wat er in zat.

Montage: Tet Lagemaat | Interview en opnames: Janneke Bergmans | Fotografie: Marjolein van Beers e.a. | Met dank aan Boy Teulings voor het filmpje van Olivier op het feest | © Marcomcirkel Democratische school De Ruimte, 2023


Lees ook het eerdere verhaal over Olivier tien jaar op De Ruimte!

Andere filmpjes in deze serie:
Ons leven op De Ruimte
Fenna’s leven op De Ruimte

Op onze filmpagina zijn nog veel meer filmpjes te bekijken!

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.