Schilderen en dansen met Jan Bransen

 In Nieuws

Op een zeer goed bezochte laatste lezing van dit schooljaar vertelde prof. Jan Bransen, hoogleraar filosofie aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen, ons op smakelijke wijze over het verschil tussen schilderen (poiesis, dat zoiets als ‘maken’ betekent) en dansen (praxis: ‘handelen’). Het komt erop neer dat onderwijs in zichzelf waardevol is, zo zegt Bransen, en niet omdat het een middel is om een doel te bereiken. Dat gaf stof tot nadenken, want dansen wij te weinig of schilderen we te veel? We gingen naar Drenthe voor de visiedagen en spraken er nog lang over na…

Eén van de kringen tijdens de visiedagen in Drenthe. Deze had als onderwerp: ‘dansen of schilderen?’

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.