Halloween op De Ruimte, elk jaar weer spannend!

 In Verhalen

Het Halloweenfeest is altijd een geliefd feest geweest op De Ruimte. Toch was het elk jaar weer spannend: zijn er studenten die het willen organiseren? Maar sinds een jaar hebben we de feestkring. Fenne, Sileas, Annemarie en Döske organiseren alle feesten: Halloween, kerstfeest, eindfeest en ze hebben zelfs een nieuw feest geïntroduceerd: het paasfeest!

Meteen na de zomervakantie begonnen ze met het voorbereiden van Halloween. Andere studenten haakten aan: de DJ’s met hun muziekinstallatie, studenten die de spooktocht wilden organiseren, aspirant spoken die solliciteerden voor de tocht. In het atelier werd hard gewerkt aan maskers en versiering voor het feest.  Alles was geregeld: de motie was door de schoolkring, met als voorwaarde dat het opruimen na afloop goed geregeld was en er genoeg BHV-ers (bedrijfshulpverleners) bij het feest konden zijn. De taken waren verdeeld, de intekenlijst vol.

Vragen om een bloedneus

Studenten hadden er zin in, sommigen kwamen in de ochtend al verkleed naar school, goed voor de sfeer. Student August was die ochtend vroeg opgestaan om zich te schminken en zag er prachtig eng uit. Hij had zijn koffer met schminkspullen meegenomen en gaf iedereen die erom vroeg een bloedneus, een paar blauwe plekken of een bloederige wond. De studentenpopulatie veranderde langzaam in een groep freaks. De DJ-crew was bezig met de disco inrichten. De sfeer was opgewonden.

Het feest kan beginnen!

Ondertussen was de feestkring druk bezig met de laatste puntjes op de i. Er moesten bijvoorbeeld nog boodschappen gedaan worden. Maar de vraag van een staflid over hoeveel BHV-ers er die avond bij waren, stak daar een stokje voor: op één na niemand!  Terwijl de hele school zich opmaakte voor een spetterend feest stond de feestkring er met ernstige gezichten bij: misschien moest het feest alsnog worden afgeblazen…

In allerijl zocht de feestkring een aantal stafleden op voor een crisisberaad. In eerste instantie leek het alsof niemand zich op zo’n korte termijn vrij kon maken. Het was ook wel erg kort dag! Er werd koortsachtig gezocht naar oplossingen. Ook het idee om het feest te laten doorgaan zonder BHV-ers kwam langs. De studenten zijn toch oud en verantwoordelijk genoeg? Maar dat was niet wat er was afgesproken in de schoolkring. De tijd begon te dringen… Uiteindelijk bleek een aantal stafleden toch bereid om naar het feest te komen, en kon het feest gelukkig doorgaan. Opluchting alom.

Halloween: de to-do lijst

De feestkring kon weer aan de slag, en kwam meteen in actie. Eerst maar eens de boodschappen doen. Na de boodschappen meteen vergaderen. Met op tafel een groot vel papier, met de planning voor die dag. Sileas, Döske, Fenne en Annemarie liepen de planning door: vergaderen, decoreren, drinken checken, bordjes ophangen, tafels klaarzetten, lijst maken van overblijvers, kampvuur regelen, spooktocht regelen, dekens, stoelen en chocomelk bij het kampvuur regelen, routes aangeven, lessen van die dag afzeggen, eten klaarmaken voor henzelf en, niet onbelangrijk: nagels lakken!

Sileas met de to-do lijst

Het feest begon met spooktochten, waarna mensen zich konden opwarmen bij het kampvuur. Mét enge verhalen en warme chocolademelk. Om 22.00 uur ging de disco van start. Vrijwel iedereen danste, het zag er geweldig uit, met heuse rookmachines en laserlichten. Op een gegeven moment was er één grote polonaise, van allerlei leeftijden en dus ook verschillende lengtes. Niet makkelijk om iemand bij de schouders vast te houden als je een meter korter bent. Oergezellig dus en helemaal niet zo eng, zo’n Halloweenfeest!

Klokslag 12

Om klokslag twaalf uur stopte het feest. Er klonken smeekbedes voor nog één laatste dansnummer, maar de feestkring was onverbiddelijk. De lampen gingen aan: het felle licht is natuurlijk niks voor freaks, spoken en zombies! Voordat ze weg konden vluchten werd ze vriendelijk gevraagd nog even mee te helpen met opruimen. Afgaand op hun uiterlijk zou je het niet verwachten, maar de meeste engerds hielpen braaf mee.

Op naar het volgende feest!

 

Om 12 uur gingen de lichten aan en was de dansvloer leeg!

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.