De Filmfanaten 2

 In Nieuws

Hi! Wij zijn Trix en Nina. Wij volgen de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). We zitten nu in ons derde jaar. We lopen acht weken stage bij De Ruimte. Daarvan zitten er nu vijf op. Wat we doen? We spelen samen met de studenten het bordspel “Filmfanaten”. Een educatief spel dat wij aan het begin van dit schooljaar hebben ontwikkeld. Door dit spel te doen leren studenten van alles rondom het medium film.

We zijn alweer vijf weken verder met het filmproject. Er is veel gebeurd! Tjeerd, Caz en Demir zijn met de derde opdrachtkaart bezig. Na de green-screen kaart zijn ze aan de slag gegaan met de audio-kaart. Daarbij kwamen ze achter de essentiële rol van geluid binnen een video! Deze week heeft Caz een script geschreven voor een nieuwe film. De jongens gaan fake news verspreiden: Is er een loslopende baviaan gespot?! De opnames zijn gemaakt; nu alleen nog het beeldmateriaal in de montage.

Ninti en Jasmijn zijn met veel precisie bezig met hun hypergestileerde film. Het verhaal krijgt steeds meer vorm en volgende week kunnen we dan echt de film bewonderen. En dan.. Annemarie en Fenne. Na het uitvogelen van een filmcamera zijn de eerste filmshots gemaakt! Lente heeft vorige week haar stop-motion video afgekregen. Alles bedacht ze zelf: het decor, de personages en zelfs de geluidjes zijn ingesproken door haarzelf. Tamar heeft zich vorige week ook aangesloten bij het project en gaat bezig met de stop-motion kaart of tweeluik kaart, leuk!

En… er komt nog meer leuks aan: vlak voor de kerstvakantie gaan we een kleine expositie organiseren waarbij alle studenten hun werk kunnen tonen.

(Klik hier voor De Filmfanaten 1)

Nina, Trix en Ninti in bespreking in het atelier
Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.