Actie voor school in Oekraïne

 In Nieuws

Er is een democratische school in Oekraïne in nood! De school is afgelopen jaar afgebrand en er was werkelijk niets meer van over. Ze zijn al goed op weg met de herbouw van de buitenkant.
Maar er is op dit moment geen geld om de binnenkant weer opnieuw in te richten. Ze hebben veel spullen nodig: tafels, stoelen, spellen, ontwikkelingsmaterialen, leerboeken, servies, etc.

Stafleden Heleen en Dorianne hebben deze mensen in 2019 ontmoet tijdens IDEC/EUDEC in Oekraïne en staan in voor hun betrouwbaarheid. Wij vragen alle mensen die enigszins betrokken zijn bij democratisch onderwijs en/of De Ruimte om in actie te komen en te helpen!

Spullen opsturen naar Oekraïne werkt niet zo goed hoorden wij, dus het is beter om geld te doneren zodat zij zelf kunnen aanschaffen wat voor hen belangrijk is.

In dit filmpje maak je kennis met een aantal stafleden van de school, en hier wordt uitgelegd hoe je een online donatie kan doen.

Ook hebben studenten van De Ruimte een aantal acties bedacht om ook in de school geld te verzamelen. Een aantal ideeën zijn:

Statiegeldflessen verzamelen;
Appelflappen verkopen op school;
Heitjes voor karweitje;
Muziek maken op straat;
Zelf mooie dingetjes maken en verkopen;
De schoolkring om geld vragen;
Een rommelmarkt organiseren en de winst doneren;
etc.

Er staat een sponsorpot in het schoolwinkeltje bij de ingang van de school.

Hopelijk kunnen ze hun school snel opnieuw opbouwen en wie weet wel mooier dan ooit!

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.