De Ruimte, wat een verademing!

 In Verhalen

Dag twee van van mijn kijkperiode op De Ruimte. Ik kom aan op de school en ik voel mij al direct fijn.
Wat mij hier opvalt als je de school binnenkomt, is dat je iedereen in zijn element ziet. Het is een fijn gezicht om iedereen zo samen te zien om een leuke school te maken met elkaar. Je moet misschien even wennen aan het idee, dat iedereen hier doet wat ie leuk vindt om te doen, maar het het is vooral belangrijk dat je zelf gelukkig bent op deze school.

Wat ik het leukste vind om te doen, is buiten zijn, schrijven en muziek maken. Het is zo fijn dat je hier de vrijheid krijgt om dat te mogen doen, het is een fijn gevoel dat je niks moet doen, gewoon niet de stress te hoeven hebben van: je moet dit nu doen. Deze school is daarin echt wel een verademing, ik voel géén stress, ik ben vrij om te gaan en te staan waar ik wil zijn. Het is zo fijn, als ik gewoon even rust wil krijgen, kan ik naar buiten gaan en  daar hoor ik de vogels fluiten, de kinderen lachen en ik kom dan echt helemaal tot rust. Dat vind ik wel één van de fijnste gevoelens. Het is zo mooi, ik blijf het zeggen: bijzonder dat dit kan in deze maatschappij. Ik had het nooit durven dromen. Mooie school, love deze school echt nu al .

Als je nu denkt, je gaat hier niks doen dat is niet zó, want uit verveling komt vervulling. Dat is het motto van deze prachtige school dat je je altijd kan vervelen maar er komt automatisch vervulling. En dat klopt, het eerste uur heb ik me ook verveeld maar toen begon ik te schrijven en buiten te spelen. Als je ooit denkt; is dit wat voor mijn kind…? Kom dan een keer naar een open dag. Het zou even wennen zijn maar je zult er geen spijt van krijgen!

Dat is het voor deze keer, misschien tot de volgende keer…

Klik hier voor Matthews blog over z’n eerste kijkdag


Matthew (15 jaar) is kijkstudent, en zo enthousiast dat hij er elke dag over wil schrijven!

Als kijkstudent ben je vier weken op De Ruimte, fulltime, of minimaal 2 dagen per week. Zo leer je de school kennen en kan de school zich ook een beeld van een kijkstudent vormen. Na die periode beslissen we samen met de kijkstudent en de ouders of we tot inschrijving overgaan. Kijk hier voor meer informatie over ons aannamebeleid.

© Matthew, januari 2020

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.