De Ruimte gaat door, via Discord

 In Verhalen

De scholen zijn dicht, dus ook De Ruimte is gesloten. Er zijn elke dag maar slechts 3 of 4 stafleden op school, en een paar kinderen.

Ook wij laten zo veel mogelijk lessen en activiteiten gewoon doorgaan op het internet. Waar ik om me heen zie dat op andere scholen de docenten en staf ineens een digitale leeromgeving uit de grond moeten stampen (terwijl zij vaak veel minder goed met computers zijn dan hun leerlingen), hebben hier juist de studenten, samen met een staflid, een digitale leeromgeving gemaakt.

Veel online-gamers gebruikten het programma ‘Discord‘ namelijk al, om te chatten, praten, videobellen, enzovoort. Nu zit inmiddels (bijna) de hele school in de schoolserver, en is het een levendige bedoening. Er worden lessen gegeven, kringen gaan gewoon door en er wordt gekletst en gegamed. En het allermooiste hieraan vind ik dat dit uit de studenten komt.

Toen ik voor het eerst inlogde op Discord voelde ik stress omdat ik dacht dat ik nog allemaal dingen moest fixen in het programma voor ik les kon gaan geven, maar meteen sprak een student me aan (via de chat) dat hij al een online-klaslokaal voor me had gemaakt!

Op deze momenten ben ik heel dankbaar voor de Ruimte en de gelijkwaardigheid die wij hier onderling hebben. Het voelt zo fijn om echt samen te werken met iedereen, op basis van gelijkwaardigheid. Op deze manier komen wij samen deze crisis wel door.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.