We geven elkaar ruimte

 In Verhalen

Een  voor een druppelen de oudere studenten van domein 3 binnen via de achterdeur. Ze wassen hun handen, houden afstand, accepteren de zitplekken zoals ze zijn neergezet en geven ruimte aan elkaar bij het voorbij gaan. Ik merk dat ik zelfs een beetje afstandelijk/ruimtelijk schrijf hierover… grappig.

We vullen langzamerhand de ruimte in de grote zaal en de eerste vragen, over bepaalde afspraken, komen als vanzelf. Bijvoorbeeld: waarom is het open-terreinbeleid ingetrokken? Ook hoor ik voorstellen voor Hetties kooklessen, meer buitenruimte, gezamenlijke lessen met jongere studenten en WhatsApp-gebruik.

Om 12:00 uur komen we bij elkaar om verschillende onderwerpen te bespreken en besluiten te nemen. Altijd weer mooi om te ervaren dat er in een ronde vanuit verschillende gezichtspunten gekeken wordt naar iets. En bij het luisteren naar elkaar wordt vaak een ruimer perspectief ingenomen dan het eigen belang. Prachtig! Over besluiten die ook de rest van de school raken, wordt aanstaande donderdag in de schoolkring verder gesproken en besloten.

Het voelt heel relaxed en verbonden, ondanks (of dankzij?) de extra afstand en ruimte die we elkaar geven. Magisch is ook de afgescheidenheid tussen de verschillende domeinen, 1, 2 en 3. We praten of zwaaien af en toe naar elkaar alsof er een Berlijnse muur tussen ons staat, gelukkig zonder al dat leed.

Feest: Olivier is 10 jaar op De Ruimte!
Robin en Robin geven elkaar de ruimte, live én online.
Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.