Tet vertelt: de ezel en de boterham

 In Verhalen

Tijdens de noodopvang mochten de ezel en de pony van het gras om de hele school eten. Dat is leuk! De peuters zien dat het peutertuintje wordt verorberd en de ezel vind zelfs een verdwaalde appel. Deze handeling blijft dagenlang onderwerp van gesprek. Een ander gesprekje wat volgt is het risico dat een peuter loopt als hij de ezel één van zijn boterhammen zal geven. De ezel, weet ik uit pijnlijke ervaring uit mijn jeugd, weet niet waar de boterham ophoudt en de vingers beginnen. Noah, 3 jaar, zegt na even nadenken: “Dat doet dan heel veel AU.” Ja, dat denk ik ook. “Dan moet ik naar de dokter. Die heeft een heleboel vingertjes en die maakt er dan zo een nieuwe vinger aan met een pleister. En als de lijm helemaal droog is dan is dan mag je weer naar huis.” Probleem opgelost!


Tet Lagemaat is staflid op De Ruimte en begeleidt de peutergroep. Ze heeft er haar handen vol aan, maar is er met haar volle aandacht bij. Soms heeft ze even een gaatje om haar observaties op te schrijven en kunnen we er op deze pagina van meegenieten!

Over de peuterspeelzaal: ruimte geven aan kinderspel geeft een krachtige en natuurlijke impuls aan de ontwikkeling van het kind om de wereld om zich heen te ontdekken, te begrijpen en te hanteren. Daarom zijn peuters op De Ruimte vrij om zelf te beslissen wat ze gaan doen, met wie, waar en wanneer.
En dit alles in een veilige en avontuurlijke omgeving.

Elke dinsdag is er open huis van 10.00 tot 12.00 uur, met uitzondering van vakanties. Meld je aan via deze pagina: Open ochtend peutergroep

We zijn op zoek naar een extra begeleider voor de peutergroep!
Heb je interesse? Kijk hier voor meer informatie.

Zie ook:
Tet vertelt: zwaaien met de peuters
Tet vertelt: blaadjes zoeken in het bos
Tet vertelt: groot en klein

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.