Elke week feest in de eetbare tuin!

 In Nieuws, Verhalen

De Ruimte heeft weer een nieuwe tuinvrouw: Nicole Recourt! We zijn erg blij met haar, en de tuin leeft weer helemaal op. Elke dinsdag werkt zij in de ‘eetbare tuin’ samen met studenten en ouders, en elke keer is het een feestje daar in de kapschuur. Wat hebben zij allemaal gedaan?

Het begint met karton

Het begon met karton verzamelen, voor het mulchen van de hügelbedden. Mulchen? Hügelbedden? Dat zijn termen uit de permacultuur, iets wat onze vorige tuinvrouw Anke heeft meegebracht. We zijn heel blij dat Nicole ook veel kennis heeft van permacultuur, en het mooie werk van Anke kan voortzetten. Ook heeft Nicole laten zien hoe je een composthoop opzet. Verder is er gezaaid en zijn er plantjes opgekweekt in de overdekte binnentuin. Dat was het voorwerk.

Feest

Daarna kon het feest beginnen. Allereerst ontstond er een mooie samenwerking met onze kok Hettie. Nicole oogstte samen met de studenten postelein en Hettie maakte er met de studenten van het lunchcafé een heerlijke posteleinstamppot van.

Postelein oogst, in april

De week erna was het ineens wat kouder, en werd het eerste vuurtje gestookt in de kapschuur. Studenten maakten samen met Nicole brandnetelsoep en muntthee. Het was gezellig en warm. Maar het werd nóg gezelliger en warmer: een paar weken laten was erg warm (boven de 30 graden) en toch kreeg Nicole een grote groep studenten enthousiast om mee te helpen met het maken van pesto van zevenblad, en brandnetelblad te verkruimelen tot thee, met de blote handen. Met als toetje: marshmallows boven het vuur!

Pesto maken van Zevenblad

Verwennen

Zo verzint Nicole elke week wat nieuws en leren we veel over permacultuur en de kracht en pracht van de natuur in onze eetbare tuin en op het hele schoolterrein. Nicole vertelt graag en is enthousiast in alles wat ze doet, en een harde werker. Bovendien weet ze hoe ze mensen kan verwennen: voor het eerste oudercafé van het jaar had ze een mooie bos bloemen geplukt en vlierbloesemsiroop gemaakt. Op dit moment staan er vlierbloesemchampagne te pruttelen. Het feest kan niet op.

‘Aardblij en siroop’
Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.