Examenperiode op De Ruimte

 In Nieuws, Verhalen

De een schreef een betoog over identiteitspolitiek, de ander een beschouwing over duurzaamheid. Zeven studenten van de Ruimte startten afgelopen dinsdag hun examenperiode met de schrijfopdracht voor Nederlands, allemaal op vwo-niveau. Ruben vond het “…op zich wel leuk, in ieder geval minder stressvol dan vorig jaar.” Puck had tijd te kort en Daniël had last van ‘dikke adrenaline’ want hij kon geen goede tegenargumenten vinden, maar allemaal zijn ze er met enthousiasme aan begonnen: de staatsexamens. In de komende weken doen in het totaal dertien studenten mee aan de centrale examens voor negen verschillende vakken, variërend van wiskunde tot filosofie. Ze hebben allemaal lessen gevolgd, of niet. Proefexamens gedaan, of niet. Ze zijn heel zenuwachtig, of helemaal niet. Examen doen is een uitdaging met sowieso één belangrijke opbrengst: de ervaring dat je examen gedaan hebt.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.