Bomen voor vrede

 In Nieuws

Op 7 maart, op een prachtige, zonnige, voorjaarsdag hebben we samen ongeveer 222 kleine bomen en struiken geplant op het terrein van De Ruimte. Dit vond plaats in het kader van Trees for Peace, een project van Ayudh. Op deze manier wilden we bijdragen aan een duurzame en groene wereld en om de groei van biodiversiteit te vergroten in Soest.

Samenwerking

Onze dank is groot richting De Ruimte voor de gastvrijheid, het beschikbaar maken van de locatie, en het zorgen voor de materialen zoals handschoenen en scheppen. En voor het verzorgen van de heerlijke lunch voor iedereen die is komen helpen. In samenwerking met tuinvrouw Anke is een prachtige inheemse selectie gemaakt van ruwe berken tot wilde kamperfoelie tot rozenstruiken en nog veel meer. Wij zijn heel dankbaar voor de expertise die Anke ons heeft geboden op het gebied van inheems plantgoed en het planten ervan.

Plezier

De dag was gevuld met plezier en veel gelach. Naast en tijdens het planten, onder de plezierige voorjaarszon, is veel bijgekletst en zijn mooie verhalen uitgewisseld. Persoonlijk kijk ik met veel plezier en inspiratie terug op deze dag en wil ik nog eenmaal mijn dank uitspreken naar Anke, Dorianne en Ruud die vanuit De Ruimte de dag mogelijk hebben gemaakt. Ook naar Jop, Olivier, Sophie en Amélie die vanuit De Ruimte community zijn gekomen om te helpen planten. En natuurlijk ook bedankt Roset, Ties, Jannis, Yvo en Yael vanuit Ayudh die met veel liefde en plezier geplant hebben. Bedankt iedereen voor het bijdragen aan dit grote succes!

Door Kira van Middelaar, oud-student van De Ruimte (van 2003-2015)

(Groot-)ouders, (oud-)studenten, stafleden leren elke tuindag weer veel van tuinvrouw Anke (rechts).


Kira, Roset, Ties, Jannis, Yvo en Yael van Ayudh, heel mooi dat jullie met het project Trees for Peace naar De ruimte zijn gekomen. Namens iedereen van De Ruimte: enorm bedankt!

Van de website van Ayudh:

Trees for Peace is more than a tree-planting campaign. It combines concrete climate action with education for sustainable lifestyles, while fostering a community of young Europeans, dedicated to make a difference. From Lisbon to Munich to Copenhagen – across ten European countries our youth volunteers meet to plant together. Each Trees for Peace activity is carried out by young people (15 – 30) and is combined with workshops on sustainable living. We believe that planting trees is a powerful way to bring people together, experience community and strengthen a sense of global responsibility and leadership in young people. It can inspire youth from all backgrounds to be active citizens, joining together for a more sustainable, and peaceful future. And because we can achieve more together, AYUDH Europe is joining forces with the initiative Plant for the Planet, contributing to the goal of planting 1 Trillion Trees globally.’

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.