Digitale voorzieningen voor De Ruimte

 In Nieuws

Voor iedereen waren de afgelopen twee weken turbulent. Inmiddels hebben wij een groot aantal (digitale) voorzieningen mogelijk gemaakt voor onze studenten en hebben we met veel toewijding alle bestaande lessen ook digitaal aangeboden. Omdat er natuurlijk heel veel informatie naar iedereen toekomt in deze tijd willen wij heel graag jullie even meenemen in welke voorzieningen we nu allemaal getroffen hebben.

Voor Domein 1

Alle studenten zijn uitgenodigd voor ClassDojo. Dit is een digitale omgeving om met het gehele domein te communiceren, bijvoorbeeld waar je opdrachten en werkbladen kan vinden van de docenten, maar ook om een mooi knutselwerk of een mooie foto te delen.
Alle studenten hebben (of kunnen deze krijgen) Squla. Met Squla kunnen alle gebruikelijke lessen van het basisonderwijs spelenderwijs doorlopen worden. De docenten hebben direct inzicht in de voortgang van de studenten. Het is een leuke omgeving waar veel in te leren is. Squla werkt op alle apparaten, maar een tablet of computer is hiervoor aan te raden.

Discord

Alle studenten hebben toegang tot Discord. Discord is een communicatieplatform, dat mogelijkheid geeft deel te nemen aan tekst-, voice- en videochat en wordt gebruikt om schermen te delen (bijvoorbeeld zodat een docent een powerpoint of ander document kan laten zien, waarin hij/zij dingen highlight, etc). Discord kan zowel op telefoons, tablets en computers worden gebruikt. Er is zowel een sociale omgeving (om samen te zijn) als een leeromgeving (voor de lessen) neergezet vanuit school.
De dossierhouders hebben (of nemen) contact op met alle ouders/verzorgers en kinderen om te bespreken waar de student aan wil werken, hoe het met ze gaat en hoe school ze nog beter kan ondersteunen op afstand.

Al deze digitale mogelijkheden zijn niet voor iedereen overzichtelijk, en dossierhouders, studenten en behulpzame stafleden/docenten stellen zich dan ook open voor het assisteren in anderen wegwijs maken van hen die hier tegen moeilijkheden aan lopen.

Voor Domeinen 2 en 3

Alle docenten en studenten kunnen elkaar ontmoeten op het digitale platform Discord (zie ook hierboven). Ook voor domeinen 2 en 3 geldt dat er zowel een sociale omgeving als een leeromgeving is neergezet vanuit school, waar alle lessen (en dus ook examenvoorbereiding) die normaal op school werden vormgegeven nu een digitale variant hebben gekregen. Ook sociale processen zoals de schoolkring, maar ook gewoon samenzijn, om te praten, te overleggen of samen spelletjes te spelen, krijgen hier hun plek.
De landelijke (schriftelijke) examens gaan niet door, maar voor de staatexamens worden de mondelinge examens in juli gebruikt als alternatief. Onze docenten zijn met de examenkandidaten bezig om zich daarop voor te bereiden.

Learnbeat

Alle studenten van domein 2 en 3 kunnen gebruik maken van Learnbeat, een online platform waarin de meeste vakken voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs worden aangeboden. Learnbeat biedt bij vakken meerdere methodes. Dit kan door studenten zelf gebruikt worden, maar vakdocenten kunnen hierin ook ondersteunen.

Wij helpen graag

Voor de vakken die daar nog niet, of alleen gedeeltelijk, beschikbaar zijn wordt aanvullend online materiaal of boeken aangeboden. Via Discord hebben stafleden ook contact met hun dossierstudenten zodat dit samen volledig het onderwijs ondersteund bij ieder vak en elke les.
De dossierhouders hebben (of nemen) contact op met alle studenten om te bespreken waar de student aan wil werken, hoe het met ze gaat en hoe school ze nog beter kan ondersteunen op afstand. Eventueel worden ouders/verzorgers ook benaderd, maar wij roepen ook op om bij vragen vooral ook zelf contact op te nemen.Ook voor domeinen 2 en 3 geldt: vraag om hulp indien nodig, bijvoorbeeld over hoe het werkt. Neem hiervoor gewoon contact op met de dossierhouder. De dossierhouder is altijd het eerste aanspreekpunt bij iedere vraag.

Op deze en vele andere manieren proberen we de komende tijd maximaal invulling te geven aan de schoolactiviteiten.

Zorg voor studenten én ouders

Wij nemen de verantwoordelijkheid om goed voor onze studenten te zorgen ook in deze bijzondere tijden. Voor mensen die werken in cruciale beroepen die geen opvang kunnen regelen is de school ook fysiek open.

Voor ouders/verzorgers is er binnenkort ook een online Ouderkring.

De Ruimte volgt de richtlijnen van de overheid; op 31 maart geeft de overheid informatie over de maatregelen die gelden na 6 april.

We zien er naar uit elkaar weer te ontmoeten, eerst online en straks ook weer in levenden lijve!

Staf en bestuur van De Ruimte

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.